Tips

Flowetpot card

Jag har gjort ett flowetpot card. Det var inte svårt alls!

Skär ett cardstock till en remsa på 9*3,5 tum. Biga vid 2 och 5,5 tum. Vik fram korta fliken och gör en snygg kant på den med exv en kantstans. (jag gjorde mitt 12*3,5 och bigade på 2 och 7 tum)

Skär till nedstickskortet exv 4,5*2,5 tum. Lägg ett till papper ovanpå som du skär lite mindre.

Dekorera med blommor!

Jag har gjort ett par av dom själv och dekorerat med lite glitter. Mitt kort går mest i svart-vitt då mottagarens nyrenoverade kök har dom här färgerna.

I den stora gröna blomman finns en metallsekoration från butiken och i den en pärla. Pärlan har jag målat med promarkerpenna för att få exakt rätt nyans.

Facebook candy!

Pappersarken har sedan länge en Facebook sida som nu håller på att vakna till liv. Som ett led i detta har vi en Facebook candy. Bli ett fan och var med i vår utlottning!!!

För varje nytt femtiotal fans lottar vi ut ett nytt pris och blir du ett fan är du med i alla utlottningar så du har själv större chans att vinna ju fler fans vi får.

Första dragningen sker på måndag så passa på att leta upp Pappersarken på Facebook och bli ett fan. Tipsa sen dina vänner så vi får många utlottningar!!!

Vi ses på Facebook. :)

Slipp montera omonterade stämplar!

Det är alltid lika roligt men nya stämplar, man kommer hem med dom, lika glad som ett barn på julafton men sen måste dom monteras också. Ibland blir dom liggandes länge för man inte ids montera men nu finns det en enkel lösning.

Stick & spray! Det är ett spraylim som är till för stämplar fast du kan såklart använda det till vad som helst. Limmet är inte permantent utan du kan flytta det du limmat på ungefär som man kan göra med en post-it lapp.

Så allt du behöver göra är att spraya på baksidan av din stämpel, på ca 15 cm avstånd (gärna med skyddspapper bakom för det brukar komma lite bredvid), låta det torka lite grann och sen fästa stämpeln på din kloss precis som om den vore monterad på EZ-mount.

Finns såklart i butiken.
Välkomna!

Embossa med Gazellen

Jag skulle vilja tipsa om en film där Terri Mouw visar embossing med Gazellen.

Se filmen här

Om du har missat hennes tidigare filmer rekommenderar jag dig att ta en titt på dem med :)

Silver pearl embossingpulver

Det finns ett helt ljuvligt embossingpulver, det är inte nytt men jag tror inte att det är så många som har insett hur coooooolt det är! Det heter silver pearl och för mig var det först ett motsägelsefullt namn, var det silver eller var det pärlemor? Svaret är, både och! Om du använder det på vitt papper så får du ett pärlemoresultat, använder du det på svart papper blir det silver!!! Och tänka då bara vidare på möjligheterna, på starkt ganska mörkblått papper blir det ljusblå pärlemor, på cerise papper (eller stämpel tryck för den delen) blir det ljuvt rosa. Såå coolt!

Tänk er sen en blandat bakgrund tex en tag i Tim Holtz stil som du sedan embossar något stort med detta pulvret på.. måste bli hur läckert som helst.

En kund köpte pulvret av mig i slutet av förra veckan och följande mail fanns i min inkorg idag:

—————————————————–
Hej hej!!!!

WOW, vilket härligt embossingpulver, reprint silver. Jag håller med dig det är MAGISKT!!!!!!!! ;) Jag var oxå tvungen att embossa flera gånger för att fatta att det var sant!!! Gud så kul! :) ))

Tack för ordet.

Vi ses! /Marie
—————————————————-

Så en nyhet behöver inte alltid vara helt ny för att vara rätt het :)

Pappersarken i radio Värmland

Idag har jag varit och gjort kort i direktsändning i radion! Det var jättekul men OJ vad tiden går fort!!!

Vi pratade lite om hur man ”ska” göra med kort man får och sen lite om vad scrapbooking och kortmakeri är. Efter det gjorde jag ett kort som exv blev ett inbjudningskort till bröllop men med en annan text skulle det lika gärna kunnit bli ett Grattis-kort!radiokortRadiokort

Lyssna gärna på inslaget här: http://www.sr.se/cgi-bin/varmland/program/index.asp?ProgramID=946&preview=db Välj lyssna i efterhand och välj tisdag kl 10.00-10.30

Guider till Gazelle

bosskuttraining.com är adressen till den sida där Bosskut lägger upp guider för lite olika saker du kan göra med din Gazelle. En mycket användbar sida när man undrar hur man ska gå tillväga för att göra en viss grej.

Jag lärde mig tex hur man skär ut ett pussel :)

Gazelle-demo -färgläggning

Här visar Terri Mouw hur man använder programvaran Funtime Gazelle för att måla med sin Gazelle.

http://www.youtube.com/watch?v=kbVkDg6nRrA

Funtime Gazelle

Jag har fått en del frågor kring programvaran till Bosskuts Gazelle.

Programmet som följer med Gazellen heter ”Funtime Gazelle” och är en variant av ”Funtime scrapbooking”.

Här är en sida med lite träningsfilmer/tutorials så att man kan komma igång med programvaran.

Sidan kanske också är intresant för dig som funderar på att köpa en Gazelle och är nyfiken på hur programvaran fungerar.

Om du vill testa programvaran innan så finns det en gratisversion man kan ladda ner.
Det enda du behöver göra är att registrera dig på Funtime Scrapbookings sida.

Gazelle-demo "måla & skära"

Här visar Terri Mouw tekniken ”draw & cut”

http://www.youtube.com/watch?v=QUkbFDnDW6M

Arkiv