DesignTeam

Mässan i Avesta.

Den 24 & 25 april var det scrapmässa i Avesta.
Fyra glada damer från Pappersarken packade släpet fullt och gav sig iväg. Utrustade med ny smart monterinredning såg vi fram emot en trevlig helg…och det hade vi verkligen!

Här kommer lite bilder:

Dags att ta fram symaskinen

Här kommer ett flertal kort som jag gjort nyligen och jag har använt min symaskin på dom alla.

Allra först kommer en scrapbooking layout som jag gjort. Jag har sicksackat runt cardstocken och sedan sytt fast det andra pappret med en lekfull variant. Dekorationerna är rosor med tyll och bokstäverna är utstansade.

Nästa alster är ett kort till mamma. Även här har jag främst använt symaskinen till att sy runt och till att sy fast på cardstocken. Jag har även stansat spetskanten på kortet med Martha Stewarts Doily lace stans som finns i butiken såklart. Pappret är från My minds eye och blommorna finns i små knippen för 15 kr i butiken.

Avslutningsvis gjorde jag ett enkelt kort av Ladybugs gröna papper. Här har jag klippt ut flickan på pappret och satt fast henne med 3d-kuddar för att lyfta henne från kortet. Bokstäverna har jag gjort själv och även de sitter på 3d-kuddar. Bokstäverna gjorda i vit cardstock och infärgade med brun stämpeldyna. På kortet har jag såklart använt symaskinen. Dessutom har jag använt grön pärlfloss som ni kanske kan se i ena hörnet. Det blev verkligen pricken över i tycker jag. Allt matrial finns i butiken.

Tillbaka!

I helgen var vi i Avesta med nästan hela DT gänget. Vi hade en härlig helg och nu återstår bara att återskapa ordningen i butiken!

Bjuder på en läcker layout som Agneta gjort med papper från butiken.
Vill ni ser mer av hennes alster finns det på hennes blogg.

Ask

Jag fick en mall från Reprints blogg hur man kunde göra en smidig liten ask. Man kan lätt skriva ut mallen, antingen på baksidan av sitt mönstrade papper eller på ett vanlig kopieringspapper. Skriver man ut på det mönstrade är det bara att börja klippa och dekorera men om man skriver ut på vanligt papper kan man göra på flera olika sätt för att få över mallen till sitt papper.

Jag la mitt mönsterpapper på ett mjuk skrivbordsunderlägg och sen la jag mallen ovanpå. Jag tog en vanlig bläckpenna och så fyllde jag i alla strecken lite halvhårt. När jag tog bort papperet med mallen på så ser jag märken efter pennan på mitt papper och kan börja klippa. Dessutom så är dom så diskreta så jag kan göra det på både fram eller baksida, det spelar ingen roll.

Här är länken till mallen: http://1.bp.blogspot.com/_6i2JURn4bnM/S64uwoJeptI/AAAAAAAAC_Y/kM3HNZiSKbE/s1600/Liten+box.jpg

Och här är bilder på min ask:

När man klipper ut efter mallen så blir toppen som en cirkel men jag har valt att klippa min i formen av en fjäril.
Lite iriserande pärlfloss fick bli känselspröt för fjärilen. Taggen är klippt ur kvistpapper och stämplad med Artemios notstämpel (underbar som bakgrund, stämpeln är ca 10*14 cm stor) och dekorerad med Primablomma, gröna blad och champangefärgad bling.

På asken har jag stämplat med Inkidos Splash stämpel, och deras mini och liten fjärilsstämplar. Jag har använt brillance dynan i färgen cosmic copper, då skimrar stämpeltrycken lite också.

Längst ner har jag fäst en kant, stansad med fiskars kanstans men hjärtan.

Det var allt för idag!

Ytterligare ett konvolutkort.

 Jag har gjort ett till konvolutkort. Det är en vikning som är snabb, men som ändå ser avancerad ut.

Kortet är gjort av papper från My mind´s eye.

På kanten har jag fäst en vit spets.

Den lilla skylten på framsidan är gjord av grön cardstock som är klippt med en mönstersax. Bokstäverna är stämplade med distressfärg på gul cardstock. Sedan klippte jag ut dom en och en och fäste på skylten. På sidan fäste jag en blomma som jag sprejat med glimmermist för att få lite vackert skimmer.

Insidan av kortet är av samma gröna cardstock som skylten på utsidan.

Kanterna är skrapade med en edgescraper och färgade med distressfärg. Sedan satte jag dit en påskbild som jag skrivit ut från internet. Allt annat material är från Pappersarken.

Visa uppskattning

 Alla hjärtans dag har ju nyss varit. Många ger då kort eller annan överraskning till sina närmaste.
Men jag vill utmana er att visa uppskattning till andra i er omgivning! Kanske har du en riktigt bra vän, eller en trevlig arbetskamrat? Själv sänder jag en tacksam tanke till den snälla busschauffören som låter sonen gå på vid ”fel” hållplats varje morgon. Det underlättar vår vardag.

Jag har gjort ett konvolutkort till en vän. Här finns en bra beskrivning: http://bodilsscrappeverden.blogspot.com/2009/03/tft-konvoluttkort.html

 

Jag har använt mig av papper från Basic Grey`s serie Sugar rush.  På insidan av kortet har jag stämplat med distressdyna och sedan använt mig av min vattenpensel för att sudda lite. Blomstämpeln är från Kaiser och ”Vänner”-stämpeln från Inkido.

För att stänga kortet klippte jag ut en remsa i brun cardstock. På den fäste jag en bit grön cardstock stämplad med” Kram”  Remsan formades till en ring som jag trädde över kortet och fäste ihop på undersidan ”Kram”-stämpeln som kommer från Inkido.

Allt material är från Pappersarken.

 

 

 

Ännu är julen inte över!

Här kommer lite pyssel i sista minuten :o )  En tändsticksask som ska vara till ”gå bort present under jul”.

Biljetten med godjul kommer från Miss Cutiepie. Du hittar henne lätt om du googlar på just Miss Cutiepie. Hon har massor av fina saker man kan ladda ner och skriva ut.

På rosorna har jag guldembossat och  på kanterna på den utskriva vintagebilden är det glitterlim, golden rod. Sen är det spets och organzaband samt lite bling på asken. På julkulan har jag embossat en swirl från kaiser.

Nästan allt material kommer  från Pappersarkenoch dessa julpapper från Ladybug är helt otroligt underbara och än är julen inte över!

tj1
God jul!


//Tjocka tanten

UTEE

eller Ultra Thick Embossing Enamel som det är förkortning av är super kul att använda!! I jultid så kan man använda det till att ge en frostig känsla eller skapa snygga sigill att dekorera med!

Här ett kort där stommen är infärgad i kanterna och sedan embossat med UTEE i kanterna, kvar är den knottriga strukturen. Papper som är ruffat i kanterna och lite band är sedan fastsatt för att toppa med dekorationer och en tag som också är embossad med UTEE.

utee 1

Stommen på detta kortet är målad med akrylfärg för att sedan målats med krackelseringslack. Tagen på kortet är embossad i flera lager med UTEE och den knottriga strukturen är kvar. Snygga dekorationer från Reprint fixar sedan looken.

utee2

Kan detta möjligen vara något att pyssla med till dina julklapps etiketter… eller är det något som du kommer att pyssla med i mellandagarna??

Mer jul!

Idag är det sista dagen för att posta julkort med julfrimärke men med vanligt porto kan du posta ännu i några dagar.

Jag har gjort en julgran av blommor som jag glittrade, dekorerade med knappar och band samt pärlfloss. På toppen är en metall sjtärna, en blomma och en brads samt lite glitter. Paketen gjorda av restpapper, organsaband och glitter. Sedan är det chalkat lite här och där med min favorit ”pinecone”.

tj5

Allt material finns i butiken.

Kram
//Tjocka tanten

Juligt kort!

Det är verkligen kul att göra kort! Jag har hunnit skicka de flesta med julpost nu… men några till kommer det bli med vanliga frimärken. Eller som kort till ”gå-bort-presenten”!

Detta är ytterligare ett ”gate-fold” kort! Här har jag markerat vikningen genom att välja två olika mönstrade papper. Dessa ”klumpar” av dekorationer har jag fastnat för! Det ser så mäktigt ut, även om man inte använder så mycket! Pärlfloss, bling, blommor, blad är bra saker att bygga struktur med! Visst är hjärtat med sin embossade struktur härligt! Så snyggt! Ett organza-band som virats runt som stängning av kortet blir pricken över i!

jul4a

Mot min vana är även här insidan dekorerad!! Ett mönstrat papper med ett ”tårtpapper” som ger en perfekt yta för din hälsning!

jul4b

Arkiv