Inspiration

Flowetpot card

Jag har gjort ett flowetpot card. Det var inte svårt alls!

Skär ett cardstock till en remsa på 9*3,5 tum. Biga vid 2 och 5,5 tum. Vik fram korta fliken och gör en snygg kant på den med exv en kantstans. (jag gjorde mitt 12*3,5 och bigade på 2 och 7 tum)

Skär till nedstickskortet exv 4,5*2,5 tum. Lägg ett till papper ovanpå som du skär lite mindre.

Dekorera med blommor!

Jag har gjort ett par av dom själv och dekorerat med lite glitter. Mitt kort går mest i svart-vitt då mottagarens nyrenoverade kök har dom här färgerna.

I den stora gröna blomman finns en metallsekoration från butiken och i den en pärla. Pärlan har jag målat med promarkerpenna för att få exakt rätt nyans.

Några små kort

Igår kväll satt jag och gjorde ett beställningskort och skaparlusten flödade! Så jag gjorde några småkort också. Dom är 4*8 tum så man får ut fyra stycken på ett cardstock (kvadratiskt enfärgat papper).

Jag har rivit mönstrat papper och matchat ihop några som jag gillar. Dom flesta finns i butiken.Layout med bara mönstrade papper

Reprint har en utmaning i sin blogg att skapa en layout med bara mönstrade papper. Det blir enkelt, för det gör ju jag hela tiden, tänkte jag när jag läste utmaningen. Men när jag väl satt med min layout så insåg jag att ju mer mönstrade papper jag har, desto viktigare känns det med fotomatta, i enfärgad cardstock! Men det fick jag ju inte ha! Så det fick bli med ett diskret mönstrat papper istället :)

Håkan som liten

Bara mönstrat papper!

Molnpappret kommer från My Minds Eye, det gör även pappret bakom bilden, det smårutiga från SEI, texrutan från ett Cosmo Cricket och journaling stjärnan är från Heidi Swapp.

Bilden är på min man när han är liten och likheterna med vår lilla Samuel är slående.
Texten på remsan är: There was never a child so lovely but his mother was glad to get him to sleep. (sagt av Ralph Waldo Emerson)

Tror att layouten även skulle passa på Svensk scrapbookings utmaning Less is more. Eller vad tror ni? :D

Ask

Jag fick en mall från Reprints blogg hur man kunde göra en smidig liten ask. Man kan lätt skriva ut mallen, antingen på baksidan av sitt mönstrade papper eller på ett vanlig kopieringspapper. Skriver man ut på det mönstrade är det bara att börja klippa och dekorera men om man skriver ut på vanligt papper kan man göra på flera olika sätt för att få över mallen till sitt papper.

Jag la mitt mönsterpapper på ett mjuk skrivbordsunderlägg och sen la jag mallen ovanpå. Jag tog en vanlig bläckpenna och så fyllde jag i alla strecken lite halvhårt. När jag tog bort papperet med mallen på så ser jag märken efter pennan på mitt papper och kan börja klippa. Dessutom så är dom så diskreta så jag kan göra det på både fram eller baksida, det spelar ingen roll.

Här är länken till mallen: http://1.bp.blogspot.com/_6i2JURn4bnM/S64uwoJeptI/AAAAAAAAC_Y/kM3HNZiSKbE/s1600/Liten+box.jpg

Och här är bilder på min ask:

När man klipper ut efter mallen så blir toppen som en cirkel men jag har valt att klippa min i formen av en fjäril.
Lite iriserande pärlfloss fick bli känselspröt för fjärilen. Taggen är klippt ur kvistpapper och stämplad med Artemios notstämpel (underbar som bakgrund, stämpeln är ca 10*14 cm stor) och dekorerad med Primablomma, gröna blad och champangefärgad bling.

På asken har jag stämplat med Inkidos Splash stämpel, och deras mini och liten fjärilsstämplar. Jag har använt brillance dynan i färgen cosmic copper, då skimrar stämpeltrycken lite också.

Längst ner har jag fäst en kant, stansad med fiskars kanstans men hjärtan.

Det var allt för idag!

Se upp!

Gjorde en layout med de tidigare MME papprena där Samuel ser upp till sin bror :)

Det är ett mönstrat papper, där jag skurit i molnen, den enda jag lagt till är bokstäver, röda fotomattor och några röda dew drops.

MME papper

En Layout av MME papper om Samuel och hans storebror!

Våriga kort

När solen börjar att värma och krokusar tittar upp i rabatten så lockas jag till mina pastelliga papper! De i klara färger, gärna rosa och limegrönt! Här är det ”My minds eye” som skapat vackra papper som lockat mig till pysselbordet!

Kolla gärna in enkelheten i dessa kort! Det är fyrkantiga bitar, som är chalkade för att ge extra djup! På den första har jag sytt med symaskin! Båda har en kant som är stansad med en punch – en mycket trevlig effekt.

Ytterligare ett konvolutkort.

 Jag har gjort ett till konvolutkort. Det är en vikning som är snabb, men som ändå ser avancerad ut.

Kortet är gjort av papper från My mind´s eye.

På kanten har jag fäst en vit spets.

Den lilla skylten på framsidan är gjord av grön cardstock som är klippt med en mönstersax. Bokstäverna är stämplade med distressfärg på gul cardstock. Sedan klippte jag ut dom en och en och fäste på skylten. På sidan fäste jag en blomma som jag sprejat med glimmermist för att få lite vackert skimmer.

Insidan av kortet är av samma gröna cardstock som skylten på utsidan.

Kanterna är skrapade med en edgescraper och färgade med distressfärg. Sedan satte jag dit en påskbild som jag skrivit ut från internet. Allt annat material är från Pappersarken.

Ännu är julen inte över!

Här kommer lite pyssel i sista minuten :o )  En tändsticksask som ska vara till ”gå bort present under jul”.

Biljetten med godjul kommer från Miss Cutiepie. Du hittar henne lätt om du googlar på just Miss Cutiepie. Hon har massor av fina saker man kan ladda ner och skriva ut.

På rosorna har jag guldembossat och  på kanterna på den utskriva vintagebilden är det glitterlim, golden rod. Sen är det spets och organzaband samt lite bling på asken. På julkulan har jag embossat en swirl från kaiser.

Nästan allt material kommer  från Pappersarkenoch dessa julpapper från Ladybug är helt otroligt underbara och än är julen inte över!

tj1
God jul!


//Tjocka tanten

UTEE

eller Ultra Thick Embossing Enamel som det är förkortning av är super kul att använda!! I jultid så kan man använda det till att ge en frostig känsla eller skapa snygga sigill att dekorera med!

Här ett kort där stommen är infärgad i kanterna och sedan embossat med UTEE i kanterna, kvar är den knottriga strukturen. Papper som är ruffat i kanterna och lite band är sedan fastsatt för att toppa med dekorationer och en tag som också är embossad med UTEE.

utee 1

Stommen på detta kortet är målad med akrylfärg för att sedan målats med krackelseringslack. Tagen på kortet är embossad i flera lager med UTEE och den knottriga strukturen är kvar. Snygga dekorationer från Reprint fixar sedan looken.

utee2

Kan detta möjligen vara något att pyssla med till dina julklapps etiketter… eller är det något som du kommer att pyssla med i mellandagarna??

Mer jul!

Idag är det sista dagen för att posta julkort med julfrimärke men med vanligt porto kan du posta ännu i några dagar.

Jag har gjort en julgran av blommor som jag glittrade, dekorerade med knappar och band samt pärlfloss. På toppen är en metall sjtärna, en blomma och en brads samt lite glitter. Paketen gjorda av restpapper, organsaband och glitter. Sedan är det chalkat lite här och där med min favorit ”pinecone”.

tj5

Allt material finns i butiken.

Kram
//Tjocka tanten

Arkiv