Kurser

Julkortskurs

Vi kör en julkortskurs i samarbete med Stocken på stockfallet. Se all info nedan.

GÖR DINA EGNA JULKORT MED SCRAPBOOKING

NÄR?               16/11  KL 18-21
VAR?               PÅ STOCKEN
PRIS?               1-5 DELTAGARE 250:- / PERS,
VID 6 DELTAGARE ELLER FLER 220:- /PERS.
MATERIAL OCH LEDARE FRÅN PAPPERSARKEN INGÅR

VEM?               ALLA ÄR VÄLKOMNA MEN OM DU ÄR UNDER 14 ÅR SKA DU HA EN VUXEN MED DIG

FIKA?               KAFFE/TE & SMÖRGÅS 10:-

ANMÄLAN?    TILL ÅSA PÅ STOCKEN 836015 ELLER TILL SARA ROSENGREN 834982 senast fredag 12/11

VÄLKOMNA

Kurs-schema

Kursschemat för våren vart klart lagom till mässan i Karlstad och många av er har redan sett det. Från och med nu finns det även på hemsidan, kika till höger häri bloggen så hittar ni en flik med schema. Men självklart skriver jag ner det direkt här i bloggen också. Välkommen med din anmälan!

 

Nybörjarkurs i scrapbooking   28/4
Du får lära dig grunderna i scrapbooking och får prova på olika tekniker och verktyg. Du hinner göra en eller kanske två sidor så ta med många olika fotografier.

 Färgläggning  31/3
Du kommer få prova på olika färgläggningstekniker ex v promarkerpennor, akvarellpennor, distresser och adirondackdynor.

 Långpyssel på långfredagen  2/4
Vi träffas och pysslar så länge vi orkar. Butikens alla verktyg finns till förfogande. Du tar med eller köper ditt material. Kostnad 50 kr per timme, då ingår fika. Start kl 11.00

 Dekorationer, utveckla eller gör själv  8/4
Gör egna dekorationer till dina layouter och kort, eller förgyll och förädla köpta. Vi kommer använda flera olika material och tekniker.

Minialbum och kortvikningar  14/4
Vi tillverkar och dekorerar ett minialbum. Du får också testa flera olika kortvikningar.

Embossing (prägling)  10/5
Vi går igenom tre olika embossing tekniker och du får träna på alla tre. Embossing kan användas till kort och layouter.
Påsar, askar och lådor  12/5
Vi visar flera olika tekniker för att skapa stora och små askar, påsar och lådor.

 Nybörjarkurs i korttillverkning   17/5
Vi går igenom grunderna och gör kort med stämpling, mönstrat papper och dekorationer. 

 Skapa med färger och stämplar  26/5
Vi inspireras av Tim Holtz och skapar kort, tags, layouter eller bakgrunder. Vi kommer använda mycket färger och stämplar!

Sommarpresenter  31/5
Vi gör mysiga gå-bort-presenter exv flaskkort och chokladomslag.

Anmälan
till alla våra kurser sker via betalning i butiken eller via inbetalning till vårt bankgirokonto 313-6488. Alla kurser kostar 250 kr och omfattas av vårt rabattsystem. För varje kurs du går får du 10% rabatt på din nästa kurs. Efter din andra kurs har du 20% rabatt på nästa. Efter 5 kurser inom 12 månader nollställs.din rabatt-stege. I alla kurser ingår material och fika om inte annat anges.

Reprint

I helgen var det träff för återförsäljare hos Reprint. Lena bjöd med mig och full av förväntan reste jag dit. Roligt att träffa min härliga DT-mamma, men också att få bli inspirerad av härligt material!

Under en dagen fick vi besöka 5 olika stationer, där 4 var skapande och den 5 gav möjlighet till att kika in deras produkter och göra inköp till butikerna. Om ni är sugna på att se vad Lena fick med sig hem, då är ett besök i butiken att rekommendera. Massa fint hittade ned i hennes låda!nya stämplar

Vi prövade UTEE och gjorde 2 julkort. På nästa station ett flaskkort med plats för chokladkaka. Efter en nätt lunch var det dax  för att pröva Reprints glitterspray och där kan jag bara säga -WOW! Den ger ha-begär inför julkortstillverkningen! Ni som har en score-it vet hur mycket snyggt man kan göra med den! Jag prövade den för första gången och blev lite kär… Ni kommer att få se det väskkort med tillhörande ask som gjordes. Riktigt läcker!! och så smidigt!UTEEstation

Håll utkik här i bloggen, vi kommer att visa de saker vi gjorde och kan hända kommer det en tutorial på flaskkortet…

tjocka tanten stämplarVi blev glada när vi hittade Tjocka tantens stämplar, så fina!! Lena var tvungen att fota! Grattis Tjocka Tanten till en riktigt fin serie! Jag är stolt över att få vara DT-kollega med dig!

Pyssliga hälsningar

Ilus

Fotokurs

Nästa lördag är det fotokurs på Pappersarken.

Håkan kommr gå igenom grundläggande fototeknik och massor med tips för hur man kan få så bra och lättscrappade bilder som möjligt. Vad kan man tänka på innan man trycker på avtryckaren så att man får bilder som är lättare att arbeta med och som ger snyggare layouter?

Vare sig du har en systemkamera eller en vanlig liten kamera har du lika stor glädje av kursen. Även du som kanske inte scrappar men vars bilder ofta används har också glädje av kursen.

Några platser finns fortfarande kvar!

Nytt kursschema

Nu är kursschemat för hela hösten klart. Du hittar det på startsidan under rubriken ”På G” längst nere till vänster och under kurser till höger här i bloggen. Men för att göra det så enkelt som möjligt så kommer septembers kurser här!

Nybörjarkurs i korttillverkning 3/9
Vi går igenom grunderna och gör kort med stämpling, mönstrat papper och dekorationer. Material och fika ingår. Tid 18-21

Nybörjarkurs i scrapbooking 9/9,
Du får lära dig grunderna i scrapbooking och får prova på olika tekniker och verktyg. Du hinner göra en eller kanske två sidor så ta med många olika fotografier. Fika ingår. Tid  18-21

Embossing och dry-embossing 10/9
Korttillverkning med fokus på embossing och dry-embossing. Du får prova tre olika embossingtekniker.  Fika ingår. Kurstid kl 18-21.

Fortsättning scrapbooking 14/9
Vi bygger vidare på dina kunskaper i scrapbooking. Fika ingår. Kurstid kl 18-21.

Färgläggning 17/9
Du kommer få prova på olika färgläggningstekniker ex v promarkerpennor, akvarellpennor, distresser och adirondackdynor. Fika ingår. Kurstid kl 18-21.

Minialbum 21/9
Under kvällen gör vi ett minialbum och flera små mallar. Fika och material ingår. Kurstid kl 18-21.

Anmälan görs till butiken!

Kursschema

Ett nytt och fräscht kursschema finns nu upplagt på hemsidan. Det finns även tryckta kursscheman men efter tryckningen har vi gjort ett par ändringar… Det rätta kursschemat hittar ni alltid uppdaterat och rätt på hemsidan. Både under kurser här i bloggen eller under På G i menyn längst ner till vänster på startsidan.

Följande kurser kommer hållas på Pappersarken i vår/sommar:

Embossing och dry-embossing
7 maj
Korttillverkning med fokus på embossing och dry-embossing. Du får prova tre olika embossingtekniker. Fika ingår. Kurstid kl 18-21.

Nybörjarkurs i korttillverkning
13 maj
Vi går igenom verktygen, provar att göra ett par kort med stämpling eller mönstrat papper. Material och fika ingår. Tid 18-21

Färgläggning
20 maj (obs ändrat datum)
Du kommer få prova på många olika färgläggnings-tekniker. Under kvällen kan du prova att färglägga med bla promarkerpennor, twinklings, akvarellpennor, distresser, och adirondakdynor. Du kommer såklart kunna göra kort under kvällen men fokus ligger på att verkligen testa olika färgläggningstekniker. Fika ingår.
Kurstid kl 18-21.

Göra egna lådor och påsar
28 maj
Du får lära dig att göra egna askar samt påsar och en sorts korg. Material och enklare fika ingår. Kurstid 18-21

Nybörjarkurs i scrapbooking
30 maj (obs ändrat datum)
Du får lära dig grunderna i scrapbooking och får prova på olika tekniker och verktyg. Under kvällen hinner du göra en eller kanske två sidor så ta med många olika fotografier. Fika ingår. Kurstid kl 11-15

Långlördag
27 juni (obs ändrat datum)
När lugnet lägger sig efter skolavslutningar och liknande tar vi en långlördag och pysslar! Det blir lite utmaningar, lunch och massor av trevligt sällskap. kl 10-15

Anmälan
till alla våra kurser sker via betalning i butiken eller via inbetalning till vårt plusgirokonto. Alla kurser kostar 250 kr och omfattas av vårt rabattsystem!

Rabattsystemet
För varje kurs som du går får du 10% rabatt på din nästa kurs. Efter din andra kurs har du alltså 20% rabatt på din tredje kurs. Detta gäller även pysseldagarna i butiken! Efter 6 kurser får du ett presentkort på 150kr och din rabatt-stege nollställs.

Färgläggning

Du kommer få prova på många olika färgläggnings-tekniker.
Under kvällen kan du prova att färglägga med bla promarkerpennor, twinklings, akvarellpennor, distresser, och adirondakdynor.
Du kommer såklart kunna göra kort under kvällen men fokus ligger på att verkligen testa olika färgläggningstekniker.

Fika ingår.

Embossing och dry-embossing

Korttillverkning med fokus på embossing och dry-embossing.
Du får prova tre olika embossingtekniker.  

Fika ingår. Kurstid kl 18-21

Fortsättning scrapbooking

Vi kommer jobba med några olika skisser och testa nya tekniker.

Material och fika ingår.

Nybörjarkurs i scrapbooking

Du får lära dig grunderna i scrapbooking och får prova på olika tekniker och verktyg. Under kvällen hinner du göra en eller kanske två sidor så ta med många olika fotografier. Fika ingår. Kurstid kl 18-21

Arkiv